Jonge Duivels beginnen nieuwe campagne: Alleen enthousiaste jongens

Jonge Duivels beginnen nieuwe campagne: "Alleen enthousiaste jongens"

04-06-2021 13:00

De jonge Rode Duivels beginnen vrijdagavond aan een nieuwe WK-kwalificatiecampagne. Kazachstan is de eerste tegenstander. Coach Jacky Mathijssen weet dat het met zijn jonge groep een lastig parcours wordt.

Met onder meer Bornauw, Vanheusden, Faes, Mangala en Sambi Lokonga is Mathijssen enkele belangrijke spelers kwijt, maar hij heeft toch veel vertrouwen in zijn kern.

"Ik zie niks anders dan enthousiaste jongens", vertelt hij in Het Belang Van Limburg. "Nicolas Raskin is er nu niet bij door een blessure, maar heeft dit seizoen een grote stap gezet. Maarten Vandevoordt heeft in doel bevestigd. El Hadj komt week na week bij Anderlecht aan spelen toe. Charles De Ketelaere staat weer een stapje verder. Arthur Theate is niet enkel in Oostende de revelatie."

Mathijssen gelooft dat het niveau nog steeds hoog is. "Al die gasten spelen nu voetbal om te winnen en ervaren wat druk is. Binnenkort komen daar de supporters bij, want er zijn er veel doorgebroken in een periode zonder publiek en dat is een factor die we niet mogen onderschatten", benadrukt hij nog.