DONE DEAL: 'Denayer kent zijn nieuwe trainer bij Olympique Lyon'

DONE DEAL: 'Denayer kent zijn nieuwe trainer bij Olympique Lyon'

27-05-2021 23:44 Laatste update: 29-05-2021 17:45
1

Peter Bosz moet de nieuwe trainer worden van Jason Denayer bij Olympique Lyon. Dat meldt RMC Sport. De 57-jarige Nederlandse trainer zou de 'prioriteit' zijn van Les Gones nu Christophe Galtier heeft bedankt voor de eer.

Galtier stapte dinsdag verrassend op bij Frans kampioen Lille OSC. Hij leek de belangrijkste kandidaat om Rudi Garcia op te volgen in het Parc OL, maar heeft een voorstel afgeslagen. Lyon schakelt razendsnel en heeft inmiddels contact opgenomen met Bosz, weet RMC. De Nederlander zit sinds 23 maart zonder club, nadat hij op straat werd gezet door Bayer Leverkusen.

Lyon is onder de indruk van de aanvallende speelwijze van Bosz. De Franse club kwam hem in het seizoen 2016-2017 al eens tegen, toen hij in de Europa League met Ajax aan het langste eind trok. Bosz stond verder aan het roer bij Heracles Almelo, Vitesse en Borussia Dortmund.

Het Franse voetbal is Bosz overigens niet onbekend. Hij speelde van 1988 tot 1991 voor SC Toulon. Mocht Bosz aan de slag gaan bij Lyon, dan moet hij het wel zonder Memphis Depay stellen. De Oranje-international vertrekt transfervrij en is hard op weg naar FC Barcelona.

Update: Volgens L'Équipe is het rond en wordt Peter Bosz de nieuwe trainer van Olympique Lyon. Zaterdag of anders zondag wordt verwacht dat de Franse club de aanstelling van de 57-jarige trainer bekend zal maken. Bosz gaat naar alle waarschijnlijkheid voor twee seizoenen tekenen in het Groupama Stadium.