Kompany baalt: Wat mij vooral stoort, is dat beslissing pijlsnel genomen wordt

Kompany baalt: "Wat mij vooral stoort, is dat beslissing pijlsnel genomen wordt"

23-05-2021 21:35
49

Geen mogelijkheid op Europa League voor RSC Anderlecht. Na een rode kaart voor Matt Miazga haalde Royal Antwerp de broodnodige zege binnen: 1-0. Die uitsluiting zette flink wat kwaad bloed bij Vincent Kompany, evenals de twijfelachtige treffer van Didier Lamkel Zé. Was zijn kopbal wel helemaal over de doellijn?

Na afloop wilde Kompany niet noodzakelijk ingaan op de correctheid van de beslissingen, maar iets anders deed hem wél pijn. "Wat mij vooral stoort, is dat die beslissingen pijlsnel genomen zijn. Miazga moest niet snel genoeg in de kleedkamer zijn, bij de goal werd er meteen naar de middenstip gewezen. Ach, nu kan ik er al bijna om lachen", blijft de trainer van Anderlecht nuchter bij Het Laatste Nieuws.

"Laat het me zo zeggen: mijn ploeg moet progressie maken, maar we zijn niet de enige", verwijst Kompany met een steekje nogmaals naar de arbitrage. Hij stelt zelfs voor om "een brief te schrijven" met daarin enkele verbeterpunten voor het voetbal. "Of hoe ze ook telkens zelf het spel vertragen, terwijl ik maar als een zot achter die ballen lig te lopen om ervoor te zorgen dat er snel weer gevoetbald wordt", aldus Kompany. Nochtans hanteerde zijn elftal nu ook niet bepaald een verschroeiend tempo.

Ondanks de domper aan het einde van de rit houdt Kompany toch een overwegend positief gevoel over aan deze jaargang. "Als je ziet hoe Zeno Debast hier speelt, alsof hij al tien jaar meevoetbalt... De toekomst is van ons", maakt hij zich sterk. "Maar velen lachen nu in huis vuistje natuurlijk". Vanaf komende zomer mag Anderlecht, na een ongebruikelijke afwezigheid op het Europese toneel, proberen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League.