Ook bij Anderlecht twijfels over Kompany, Vanden Stock was niet overtuigd

Ook bij Anderlecht twijfels over Kompany, Vanden Stock was niet overtuigd

22-05-2021 20:45
1

Vincent Kompany is de laatste maanden geen onbesproken figuur geweest bij RSC Anderlecht. Hij werd al snel naar trainer gebombardeerd en heeft lijkt na een moeilijke start toch de juiste formule gevonden te hebben. Toch waren er twijfels over Kompany, ook bij Roger Vanden Stock.

De voormalige voorzitter van Anderlecht onthult bij Het Laatste Nieuws dat hij toch even vreesde voor Kompany en diens carrière als trainer bij paars-wit. "Aan Kompany als coach heb ik lang getwijfeld", geeft hij aan.

Vanden Stock komt ook meteen met een reden voor die twijfels. "Omdat hij maar bleef wisselen", onthult hij. Al zag Vanden Stock ook dat Anderlecht uiteindelijk nog Play-Off 1 haalde onder de leiding van Kompany. "Net op tijd vond hij evenwicht vanuit de defensie", zegt hij.

In de Play-Offs kon Anderlecht niet helemaal overtuigen tegen de echte topclubs, maar in de reguliere competitie zag Vanden Stock wel een goed Anderlecht in de toppers. "Ze hadden dat ticket voor de Champions' Play-Offs vooral afgedwongen tegen topclubs als Club Brugge, Antwerp en Genk. Buiten de top vier vallen was een catastrofe geweest", besluit hij.

Na nieuwjaar verloor Anderlecht geen enkele topper in de reguliere competitie en won het van KRC Genk (1-2), Standard (1-3), Royal Antwerp FC (1-4) en ook van landskampioen Club Brugge (2-1).