Vanden Stock over machtsoverdracht: We werden onmiddellijk slecht behandeld

Vanden Stock over machtsoverdracht: "We werden onmiddellijk slecht behandeld"

22-05-2021 11:06
20

RSC Anderlecht strijdt komende zondag op het veld van Royal Antwerp FC voor de levensbelangrijke derde plaats. Die derde plaats geeft recht op de voorrondes van de Europa League en mocht dat niet lukken de groepsfase van de Conference League, miljoenen gegarandeerd. Anderlecht doet al enkele jaren niet meer mee voor de hoofdprijs en dus sprak La Dernière Heure met Roger Vanden Stock om zijn mening te vragen op de huidige stand van zaken.

Roger Vanden Stock was jarenlang voorzitter bij RSC Anderlecht, hij behaalde er tien titels en één beker. Enkele jaren geleden zetten Vanden Stock een stap opzij en verkocht hij de club - met frisse tegenzin - aan Marc Coucke. Vandaag de dag vindt Vanden Stock het zeer jammer hoe het allemaal gelopen is. 

Coucke was niet de favoriete koper voor Vanden Stock en ondanks hij al een club, KV Oostende, had in eerste klasse wou hij per se Anderlecht kopen. Volgens Vanden Stock ging dat maar om één ding, een ego-kwestie. "Hij dacht dat hij het beter zou doen dan al zijn voorgangers bij Anderlecht. Nu beseft hij dat het niet zo eenvoudig is om zo'n investering te laten renderen. Coucke heeft nog niets gewonnen met Anderlecht, behalve titels bij de vrouwen", vertelt Vanden Stock in La Dernière Heure.

De overgang verliep niet vlekkeloos en de relatie tussen beide heren is niet zoals het zou moeten zijn en dat heeft volgens Vanden Stock te maken met het gedrag van Coucke. "Op zijn eerste persconferentie zei hij dat hij Anderlecht uit de feodale middeleeuwen zou halen. Zo omschreef hij ons beleid. Dat raakte me zo hard dat ik moest vertrekken. Er was mij ook beloofd dat ik erevoorzitter zou worden. Zelf wou ik niets meer beslissen, maar ik wilde mijn ervaring nog wel ten dienste stellen van de club. We werden onmiddellijk slecht behandeld", aldus Vanden Stock.