KRC Genk heeft een kwalitatief sterkere kern dan Club Brugge

"KRC Genk heeft een kwalitatief sterkere kern dan Club Brugge"

21-05-2021 12:15
36

Club Brugge heeft zijn tweede landstitel op rij gepakt. Peter Vandenbempt vindt dat niet onlogisch. Op financieel kan enkel KRC Genk momenteel rivaliseren met de kampioen. 

"In het voetbal is het toch vaak zo dat het geld de rangschikking bepaalt", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "De nummers 1 en 2 van dit jaar zijn ook met voorsprong de rijkste en gezondste clubs van België. KRC Genk is de enige die op dit moment sportief en financieel kan rivaliseren met Club Brugge op de langere termijn."

Volgens Vandenbempt heeft KRC Genk zelfs een betere kern dan Club. "Clement heeft weinig gewisseld in de Play-Offs omdat er weinig wisselmogelijkheden waren.  Dan heeft Genk in de breedte een kwalitatief sterkere kern. En Anderlecht misschien op termijn ook als de jongeren zich ontwikkelen. Dat moet wel de conclusie zijn van Club Brugge dat daar werk van moet worden gemaakt."

Zondag volgt er nog een galaduel tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Anderlecht moet nog met Antwerp strijden voor de derde plaats.