Kompany: Binnen vijf jaar zit Verschaeren hoog, maar nu is Neerpede zijn thuis

Kompany: "Binnen vijf jaar zit Verschaeren hoog, maar nu is Neerpede zijn thuis"

13-05-2021 08:21
7

RSC Anderlecht haalde woensdagavond een puntje op bij KRC Genk. Het doelpunt in het 1-1-gelijkspel kwam er na een assist van Yari Verschaeren, die weer wat meer in zijn sas lijkt te zitten. De voorbije weken circuleerden enkele contractbeslommeringen rond zijn persoon. Vincent Kompany heeft glashelder advies: bij Anderlecht blijven!

"Binnen vijf jaar zal hij op een erg hoog niveau acteren, maar momenteel zit hij op de goede plaats bij Anderlecht", oordeelt Kompany in gesprek met La Dernière Heure"Neerpede is zijn thuis. Ik weet dat, hij weet dat. Ik hoop dat zijn omgeving dat ook beseft", zet de trainer wat druk op de makelaar van Verschaeren. Die gaf eerder wel al aan dat de contractverlenging normaal gezien in orde komt.

Verschaeren is momenteel aan zijn derde seizoen bezig in de hoofdmacht van Anderlecht, nadat hij er ook de jeugdcategorieën doorliep. De youngster werd al enkele keren teruggeslagen door een zwaardere blessure, maar is inmiddels weer een vaste waarde onder Kompany. Hoewel hij af en toe nog wat consistentie mist, zette de negentienjarige spelverdeler dit seizoen een stap vooruit in zijn statistieken. Verschaeren zit nu aan zes doelpunten en vier assists, terwijl hij de voorbije twee jaar telkens op twee competitietreffers strandde.