Club Brugge kan zondag kampioen zijn: mogelijke scenario's, zelfs zonder winst

Club Brugge kan zondag kampioen zijn: mogelijke scenario's, zelfs zonder winst

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 07:00do 13-05-2021 om 07:00

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 11:48do 13-05-2021 om 11:48

Club Brugge lachte woensdagavond in haar vuistje. Door het gelijkspel tussen KRC Genk en RSC Anderlecht (1-1) doet de koploper eigenlijk op zich al geen slechte zaak, ongeacht haar eigen resultaat tegen Royal Antwerp FC. Daardoor kan het titelfeest zondag al losbarsten. De verschillende scenario's!

Club Brugge staat voor een tweeluik tegen Antwerp, terwijl Genk zaterdag dus nog een tweede wedstrijd tegen Anderlecht voor de boeg heeft. Uiteraard heeft Blauw-Zwart haar lot volledig in eigen handen. Als het twee keer aan het langste eind trekt tegen The Great Old, is de titel een feit. Dan kan zondag met andere woorden champagne ontkurkt worden.

Ook met een vier op zes zou Club een stevige zaak doen. Philippe Clement en co zouden in dat geval op 43 punten komen met nog twee wedstrijden voor de boeg. Als Genk nog een perfect parcours schaatst in deze Champions Play-Off, eindigt het op 44 stuks. Club heeft dan voldoende aan een puntje in de uitwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Van paars-wit heeft het ook niets meer te vrezen dan, want dat kan maximaal op 41 afronden.

De belangrijkste uitdaging voor Club wordt om minstens één keer te winnen tegen Antwerp. Bij een zege en een nederlaag de komende dagen kunnen zowel Anderlecht als Antwerp nooit meer als eerste eindigen. Dan hoeft Club dus enkel nog naar Genk te kijken. Als de Limburgers een steekje laten vallen in Brussel, volstaat één driepunter voor de West-Vlamingen.

Als laatste scenario kan zelfs een dubbele puntentelling met Antwerp volstaan voor de landstitel. In dat geval staat Club op 41, terwijl Genk nu 35 stuks telt. Als het huidige nummer twee zaterdag verliest bij Anderlecht, kan het die kloof van zes punten nooit meer overbruggen. Bij gelijke eindstand neemt Club namelijk de bovenhand vanwege de afgeronde punten uit de reguliere competitie.

Samengevat: Club Brugge is zondag kampioen als ...

- Het zelf zes op zes haalt;
- Het vier op zes haalt en Genk niet wint van Anderlecht;
- Het drie op zes haalt en Genk niet wint van Anderlecht;
- Het twee op zes haalt en Genk verliest van Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Club Brugge zondag kampioen?

Dat denk ik wel
57%
Dat denk ik niet
43%
(633 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws