Defour heeft nieuwe functie bij KV Mechelen: Hebben er staflid bij

Defour heeft nieuwe functie bij KV Mechelen: "Hebben er staflid bij"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 08:45wo 12-05-2021 om 08:45

Steven Defour kondigde eerder deze week zijn afscheid aan als profvoetballer. Hij stond dinsdag echter wél op het trainingsveld, maar dan als assistent-coach. Coach Wouter Vrancken is daar blij mee. 

"Sportief is het natuurlijk jammer voor ons, maar we hebben er wel een extra staflid bij", vertelt Vrancken aan Gazet Van Antwerpen. "Elk nadeel heb zijn voordeel. Hoe meer hij nu al oppikt van videoanalyses en scoutingprogramma's, hoe sneller hij dat in de vingers krijgt. Op deze manier kan hij zich op zijn eigen tempo al wat inwerken. Dat maakt het gemakkelijker naar volgend seizoen toe."

Vrancken heeft nu een goed team rond zich. "Steven en Kevin Van Dessel gaan zich focussen op de eigen ploeg en het verder perfectioneren van onze eigen principes. Fred Vanderbiest en Jan Boden focussen zich op de analyse van de tegenstanders. Het is dus niet de bedoeling dat Steven zich alleen maar met de 18- en 19-jarigen gaat bezighouden."

Defour zou normaal gezien tot het einde van het seizoen spelen, maar kampt met een dijblessure en raakt dus niet meer topfit. Hij heeft de eer dan maar aan zichzelf gehouden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zie je in Defour een goede coach?

Ja
65%
Nee
35%
(112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws