Deschacht zet deur nog op een kier: Heb niet veel nodig om in vorm te geraken

Deschacht zet deur nog op een kier: "Heb niet veel nodig om in vorm te geraken"

01-05-2021 09:02
1

Na erg lang wikken en wegen heeft Olivier Deschacht besloten om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Op je veertigste is dat hoe dan ook een keuze die te verdedigen valt. Toch speelt er ergens in het achterhoofd van de ervaren verdediger nog een andere gedachte ...

Op een druk bijgewoonde persconferentie maakte Deschacht vrijdag zijn afscheid wereldkundig. Na een leven bij RSC Anderlecht en twee seizoenen Zulte Waregem is het welletjes geweest. Of niet? "Ik sta er nog niet volledig achter, daar moet ik eerlijk over zijn. Maar ik zal er over een paar maanden wel achter staan", zaaide hij twijfel over zijn beslissing.

Wanneer Deschacht de vraag toegeworpen kreeg of Francky Dury hem mag bellen na een hypothetische nul op vijftien, ging hij zelfs nog een stapje verder. "Ik zou nog zo zot zijn om ja te zeggen, maar eerst ga ik even niet meer leven als topsporter", klonk het eerst. Om er nadien aan toe te voegen: "Ik ben ook iemand die heel weinig nodig heeft om in vorm te geraken".

Helemaal overtuigd lijkt Deschacht dus nog niet te zijn over zijn voetbalpensioen. Toch ziet het ernaar uit dat de Jupiler Pro League 2021-2022 voor het eerst in zo'n twintig jaar van start gaat zonder de blonde verdediger.