Ex-Rode Duivel steunt Lukaku: Onzin, hij was altijd een topper

Ex-Rode Duivel steunt Lukaku: "Onzin, hij was altijd een topper"

25-04-2021 11:45
1

Romelu Lukaku snoert critici de mond bij Inter. Met 21 goals en 9 assists laat hij dit seizoen topstatistieken zien. Enzo Scifo is niet verbaasd en geloofde altijd al in zijn kwaliteiten. 

Lukaku was dit seizoen al betrokken in 42 procent van de goals. "En te bedenken dat hij hier in België destijds zwaar bekritiseerd is geweest", sakkert Scifo in La Gazzetta dello Sport. "Ze zeiden dat hij technisch beperkt was. Dat hij alleen maar voor doel bleef staan. Praatjes. Ik heb hem altijd een topper gevonden."

Natuurlijk is coach Antonio Conte een belangrijke factor in dat succes. "Conte is de juiste trainer op het juiste moment voor hem. Het is alsof hij gezegd heeft: Lukaku is mijn man. Daar heeft hij zijn team rond gebouwd. Romelu had geen betere kunnen vinden. En Conte geen betere diepe spits. Als België straks op het EK meedoet, is dat ook omdat Romelu daar staat. Conte heeft Lukaku nog beter gemaakt."

Zondagmiddag speelt Lukaku opnieuw mee tegen Verona. Die match begint om 15u. Opmerkelijk: Lukaku kon in de afgelopen drie wedstrijden niet scoren. Kan hij de ban nu breken?