Witsel droomt van terugkeer naar Standard: Het zou mooi zijn

Witsel droomt van terugkeer naar Standard: "Het zou mooi zijn"

24-04-2021 16:55

Axel Witsel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn hart in België bij Standard ligt en de club nog steeds volgt. In de herfst van zijn carrière begint Witsel ook over zijn toekomst te denken en die kan bij Standard liggen.

De middenvelder denkt naar verluidt al even aan de volgende stap en sluit een nieuw avontuur bij Standard ook niet uit. De kans dat dat ook als speler is, is echter bijzonder klein. "Ik weet nog niet in welke rol, maar het zou mooi zijn als ik mijn tweede carrière ook kan starten waar het voor mij allemaal begon", geeft Witsel aan bij La Dernière Heure.

Witsel volgt momenteel ook een trainerscursus en doet dat samen met enkele Rode Duivels, waaronder Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne en Dries Mertens. Met een terugkeer naar de Belgische competitie als trainer zou Witsel daarmee het voorbeeld van Vincent Kompany kunnen volgen.

De middenvelder zal eerst nog enkele jaren als voetballer actief zijn. Hij komt momenteel uit voor Borussia Dortmund, waar hij nog een contract tot medio 2022 heeft.