'United-preses Woodward steunde Super League-plannen niet en diende ontslag in'

'United-preses Woodward steunde Super League-plannen niet en diende ontslag in'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 17:43do 22-04-2021 om 17:43

Voormalig Manchester United-voorzitter Ed Woodward heeft voor het eerst van zich laten horen na de bekendmaking dat hij aan het einde van 2021 vertrekt bij de club. Woodward heeft die beslissing naar eigen zeggen genomen, omdat hij niet kon leven met de plannen voor de Super League

Dat meldt Sky Sports donderdagmiddag. De United-voorzitter stond niet achter de plannen voor de nieuw te vormen Super League, die in de daaropvolgende dagen snel weer uit elkaar viel. Inmiddels hebben alle Engelse clubs (United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool) laten weten niet meer achter een Super League te staan.

De plannen voor een 'elite-competitie' vielen totaal verkeerd bij de fans van de Engelse clubs, hetgeen er mede voor gezorgd heeft dat de clubs de plannen uiteindelijk weer in de ijskast hebben gezet. De UEFA reageerde snoeihard en dreigde met zware sancties. Zo konden clubs uit de verschillende Europese toernooien worden gezet en werd erover nagedacht om de spelers van de twaalf clubs uit te sluiten van deelname aan EK's en WK's.

Woodward is sinds 2005 actief bij United en werd in 2012 voorzitter. Aan deze periode komt na 2021 een eind.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws