Na Super League misschien geen BeNeLiga: Sommige clubs hebben schrik gekregen

Na Super League misschien geen BeNeLiga: "Sommige clubs hebben schrik gekregen"

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 16:32do 22-04-2021 om 16:32

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 16:53do 22-04-2021 om 16:53

Nu de invoering van de Super League op nog geen 48 uur tijd een debacle werd, rijst de vraag of dit invloed zal hebben op de plannen voor een BeNeLiga. In Het Laatste Nieuws neemt sporteconoom Trudo Dejonghe deze kwestie onder de loep.

Volgens een bron die het BeNeLiga-dossier in detail kent, is “De BeNeLiga inderdaad een afspiegeling van de Super League. Grote clubs willen meer geld en er is minder solidariteit met de kleinere clubs.” Doordat het oprichten van de Super League op zoveel protest stuitte dat het hele plan werd afgeblazen, lijken sommige clubs erg geschrokken. “Er zijn toch een paar clubs die schrik gekregen hebben nadat ze gezien hebben hoe hard clubs op hun bek zijn gegaan met de Super League”, aldus Dejonghe.

Bovenop die 'wake-up call' door de Super League zijn er nog alle onzekerheden over de BeNeLiga. Zo is er nog niet geweten hoe de Europese plaatsen verdeeld worden. Ook het degradatiesysteem is nog niet uitgewerkt en wat met de teams die niet deelnemen aan de BeNeLiga? Volgens Dejonghe is dit hele BeNeLiga gegeven too little, to late. 

BeNeLiga komt te laat
“De BeNeLiga had er 25 jaar geleden moeten komen. De kloof die er nu is met de andere Europese landen, valt niet meer te dichten”, zegt Dejonghe. Het is koffiedik kijken welk standpunt de clubs die voorstander zijn van een BeNeLiga nu zullen innemen. Eén ding lijkt zeker: clubs zullen veel beter nadenken over wat er moet gebeuren. “De communicatie, de gevoeligheden van het dossier. Je mag niet vergeten: er zijn de voorbije jaren veel blaasjes wijsgemaakt over bijvoorbeeld de verdeling van de Europese plaatsen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet de BeNeLiga er komen?

Ja
30%
Nee
70%
(105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws