Pro League met eis: 'Gedeeltelijke heropening stadions voor seizoenseinde'

Pro League met eis: 'Gedeeltelijke heropening stadions voor seizoenseinde'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 12:06wo 21-04-2021 om 12:06

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 12:13wo 21-04-2021 om 12:13

De Belgische voetbalstadion moeten het al maanden doen zonder fans (op enkele uitzonderingen na). Bij de Pro League is men dat beu. Daarom klinkt het nu: 'De Pro League vraagt met aandrang een gedeeltelijke heropening van de stadions voor het seizoenseinde.'

'De Pro League schreef gisteren nogmaals de bevoegde instanties aan om voor de wedstrijden van de play-offs een beperkt publiek toe te laten in de stadions. Deze oproep komt er vooral uit veiligheidsoverwegingen',  laat Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League en auteur van de stadionprotocollen woensdag weten via de kanalen vande Pro League.

In België wordt de coronamaatregelen langzaam versoepeld. De Pro League wil daarop inspelen. "Binnenkort heropenen de terrassen. Net dan vinden de belangrijkste wedstrijden van het seizoen plaats. Wedstrijden om de titel, de Europese plaatsen, behoud of promotie. Het is onvermijdelijk dat supporters dan naar de stadions zullen afzakken om hun ploeg te steunen en hun helden te zien. Niet enkel de die hards, maar ook brave huisvaders met kinderen. Dit zien we nu al gebeuren, het is een illusie te denken dat dit zich niet gaat herhalen net wanneer de inzet in de competitie toeneemt. Als de stadionpoorten dan gesloten moeten blijven, werken we net onveilige situaties voor de volksgezondheid en extra belasting voor de ordehandhaving in de hand, juist wat iedereen wil vermijden."

Geef clubs een kans
De Pro League is duidelijk. "Daarom hebben we de overheden aangeschreven; geef ons en de clubs de kans en de verantwoordelijkheid om dit op een gecontroleerde wijze te organiseren en kanaliseren, door de stadions gedeeltelijk te heropenen. We hebben de protocollen, de ervaring, de stewards om dit veilig te organiseren, met strikte maatregelen. Supporters vieren gecontroleerd vanop hun zitje in het stadion en we vermijden onveilige situaties op het openbaar domein", aldus nog Van Bever. 

Vrijdag staat er een nieuw overlegcomité op het programma. Tot dan zal de Pro League blijven onderhandelen met de verschillende overheden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws