Ervaren rot neemt afscheid van KV Oostende: Mooi om zo te eindigen

Ervaren rot neemt afscheid van KV Oostende: "Mooi om zo te eindigen"

20-04-2021 11:45

Na zes jaar gaat Kevin Vandendriessche komende zomer weg bij KV Oostende. Hij heeft getekend bij KV Kortrijk. Vandendriessche wil in Play-Off 2 wel nog eindigen in schoonheid.

"Het is toch een mooie manier om te eindigen bij KVO, zeker na de moeilijke seizoenen die we hier de laatste jaren gekend hebben", vertelt Vandendriessche bij Het Nieuwsblad. "Als je mij voor het seizoen had verteld dat we voor de top acht konden spelen, had ik daar meteen voor getekend. Want het is gewoon een fantastisch resultaat."

KV Oostende gaat nu genieten van de komende matchen. "Nu komen we in een prachtige nacompetitie terecht, die voor mijn part toch wat de allure van Play-off 1 heeft. Met Gent, Standard en Mechelen strijden we tegen drie mooie ploegen. Ook het feit dat er maar vier ploegen deelnemen aan die eindronde, maakt het spannender."

De kustploeg greep uiteindelijk net naast Play-Off 1. "Het ontbrak ons aan energie en ideeën, het was eigenlijk een beetje van alles. Fysiek kunnen we zeker nog een paar matchen spelen, maar mentaal was het bij sommigen eventjes volledig op. Dit seizoen was erg veeleisend. Er waren veel veranderingen en we kenden een moeilijk begin. Voor een jonge groep is dat veel en daarom mogen we heel trots terugblikken op onze prestatie."