Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

Denkt Vercauteren aan roteren bij Antwerp? 'Durven wel, kunnen is iets anders'

Denkt Vercauteren aan roteren bij Antwerp? 'Durven wel, kunnen is iets anders'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 16:46vr 16-04-2021 om 16:46

Royal Antwerp FC kan de partij tegen KRC Genk van zaterdag zonder al te veel druk aanvangen. The Great Old is al gekwalificeerd voor Play-Off 1 en moét dus niet winnen. Al wil Frank Vercauteren de drie punten wel pakken.

“Winnen of verliezen heeft immers zijn invloed op ons vertrekpunt in de Play-Offs", begint Vercauteren op zijn persconferentie vrijdag. Al beseft hij ook dat de druk er wat vanaf is. "Als je nog verplicht moet winnen, weegt het belang van zo’n slotwedstrijd toch veel zwaarder door."

Daardoor kan Vercauteren mogelijk ook enkele jongens rust gunnen. "Of ik, nu we reeds geplaatst zijn, durf roteren? Durven wel, maar kunnen is iets anders. Door de problemen achterin zou ik immers te veel moeten schuiven qua posities", geeft hij aan.

Bij Antwerp kan Vercauteren namelijk niet rekenen op Maxime Le Marchand (geschorst) en Jérémy Gelin (geblesseerd). Ritchie De Laet moet daardoor noodgedwongen verschoven worden. "Da’s vervelend", zegt Vercauteren. "Je denkt de goeie oplossing te hebben gevonden, en moet de eerstvolgende wedstrijd toch weer ingrijpen. Bovendien spelen we niet tegen de eerste de beste aanval."

Aanval
In het aanvallende compartiment heeft Vercauteren echter geen zorgen en meer dan genoeg keuze. "Daar moet ik spijtig genoeg, op sportief en menselijk vlak, keuzes maken. Van sommigen verwacht ik meer op training. Anderen die afvallen verdienen het dan weer niet. Maar er moeten nu eenmaal zes Belgen op het wedstrijdblad staan, en ik wil over een evenwichtige bank beschikken", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws