'Kans op licentie voor Moeskroen erg klein, 1A met zeventien clubs is optie'

'Kans op licentie voor Moeskroen erg klein, 1A met zeventien clubs is optie'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 08:59wo 14-04-2021 om 08:59

April betekent weer licentiemaand in het Belgische voetbal. Vorig seizoen kwamen al heel wat clubs in nauwe schoentjes te zitten en na een bijkomend jaar coronacrisis zal dat hoogstwaarschijnlijk niet veranderd zijn. Vooral Royal Excel Moeskroen moet zich zorgen maken over haar verdere profbestaan.

Volgens Het Laatste Nieuws ziet het er bijzonder benard uit voor de Henegouwers. In februari en maart werden de lonen al te laat uitbetaald, een veeg teken aan de wand. Blijkbaar kan eigenaar Gérard Lopez geen garanties meer voorleggen op een verder bestaan. Zoals de zaken er nu voorstaan, is de licentie behalen wishful thinking.

Toch hoeft dat niet noodzakelijk het einde te betekenen, want er bestaat ook nog zoiets als het BAS. Bij het Belgische Sporttribunaal kunnen clubs in beroep alsnog proberen om hun licentie te bemachtigen. Dat hoef je Moeskroen niet te vertellen, want Les Hurlus zijn er zowat kind aan huis. De voorbije vijf jaar haalden ze hun slag telkens thuis voor het BAS.

Impact op de competitie
Dit jaar ziet het er echter nog iets somberder uit dan voordien. Mocht Moeskroen géén licentie krijgen, dan komt er komend seizoen misschien wel een Eerste Klasse A met slechts zeventien clubs in plaats van de huidige achttien. Dat zou dan afhangen van het sportieve eindresultaat van de Henegouwers. Als ze als voorlaatste eindigen, zoals het er nu naar uitziet, liggen er nog twee scenario's op tafel. Waasland-Beveren zou dan sowieso zakken op sportieve gronden.

Ofwel wint Moeskroen de barrageduels met het nummer twee van Eerste Klasse B, RFC Seraing, en zal er één club minder deelnemen aan 1A. Moeskroen en Waasland-Beveren verdwijnen immers, terwijl er met Union Saint-Gilloise slechts één club stijgt. Ofwel verliest de grensclub het tweeluik met Seraing en valt er een ploeg weg uit 1B. Daar zouden dan zeven clubs aantreden. In het seizoen 2022-2023 wil de Pro League overigens absoluut terug naar zestien clubs in 1A.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Hoop jij dat Moeskroen in 1A blijft?

Ja
12%
Nee
88%
(314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws