Antonucci maakt indruk in Nederland: 'Feyenoord heeft goud in de handen'

Antonucci maakt indruk in Nederland: 'Feyenoord heeft goud in de handen'

14-04-2021 08:27
2

FC Volendam-beleidsbepalers Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind hebben zeer veel vertrouwen in Francesco Antonucci. De technisch directeur en hoofd jeugdopleiding van de Noord-Hollanders denken dat de 21-jarige middenvelder een succes wordt bij Feyenoord, dat hem uitleent aan de club.

"Ik denk en hoop dat Arne Slot bij hem past, hij staat erom bekend met jonge spelers te kunnen werken door ze te onderwijzen, geduldig te zijn, maar ook vertrouwen te geven. Dat laatste heeft Franco wel echt nodig", zegt Van Leeuwen tegen Voetbal International. "Als dat gebeurt, heeft Feyenoord goud in handen en juist dit type speciale spelers is wat die club al te lang ontbeert."

"Als je puur kijkt naar kwaliteit, was hij dit seizoen met Berghuis al de meest technische speler geweest", beweert de directeur. "Maar nu hij eindelijk weer topfit is, kan hij er nog iets aan toevoegen als middenvelder. Wanneer hij dat blijft ontwikkelen, ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord met hem een speler heeft die de club sportief vooruit helpt en over een paar jaar voor een goede prijs kan doorverkopen."

Onder coach Wim Jonk kan de spelmaker uitstekende statistieken overleggen. In vijftig duels voor Volendam was hij goed voor vijftien goals en vijftien assists. Hij troeft menig topvoetballer af die ooit in de Keuken Kampioen Divisie speelde. "Beter dan Frenkie, Donny, Appie en Malen als je kijkt naar het aantal doelpunten, assists en key passes per zestig minuten", stelt Jongkind. "Dat is wel heel bijzonder. Het is een duidelijke indicatie dat hij het op een hoger niveau ook moet kunnen."

Feyenoord en Volendam namen Antonucci via een gezamenlijke constructie over van AS Monaco. De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht wordt dit seizoen door de Rotterdammers verhuurd aan Volendam, dat in de toekomst meeprofiteert bij een eventuele doorverkoop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie