OHL nog hoopvol voor Play-Off 2: Ons knappe seizoen mag zondag niet eindigen

OHL nog hoopvol voor Play-Off 2: "Ons knappe seizoen mag zondag niet eindigen"

12-04-2021 20:08
1

OH Leuven heeft dit seizoen als promovendus vriend en vijand verbaasd. De Leuvenaren speelden een knap seizoen en maakten lange tijd zelfs aanspraak op een Play-Off 1-ticket. Na een tegenvallende twee op twaalf, moet OHL zich nu focussen op een plek in Play-Off 2. Daar geloven ze in Leuven nog in.

Het is drummen voor de plaatsen vijf tot en met acht. OHL staat elfde met 45 punten, dat zijn er even veel als KV Mechelen. Vlak daarboven staan AA Gent en Zulte-Waregem met 46 punten. Met nog een puntje meer staan Standard en K. Beerschot V.A net in de top zeven. Een overwinning tegen Waasland-Beveren komend weekend kan dus een plaats in Play-Off 2 opleveren voor OHL.

OHL-topschutter Thomas Henry gelooft erin. “We gaan er alles aan doen om alsnog die zes matchen in de Play-Offs te spelen”, aldus Henry op de officiële kanalen van OHL. Bij winst is OHL nog niet zeker van een plaats in de top acht. Het moet dan rekenen op puntenverlies van andere teams. “Ons knappe seizoen mag zondag niet eindigen. Mathematisch kan het nog”, zo stelt Henry.

Revanche na teleurstelling
Vooral na de 3-0-nederlaag tegen Cercle Brugge is de teleurstelling groot in het Leuvense kamp. Dat weet ook Pierre-Yves Ngawa. “We kwamen voor de volle buit, maar botsen op een scherpere tegenstander met enorm veel honger.”

OHL heeft het zondag niet meer in eigen handen en moet winnen tegen Waasland-Beveren. Op papier een haalbare kaart, maar dat leek Cercle Brugge vorige week ook. De Waaslanders zullen op zoek zijn naar eerherstel nadat ze in de 96ste minuut het deksel op de neus kregen tegen KV Kortrijk. OHL zal dus scherper voor de dag moeten komen dan vorig weekend.