KV Oostende-abonnees sneren na compensaties: “Ze verkopen ons gebakken lucht”

KV Oostende-abonnees sneren na compensaties: “Ze verkopen ons gebakken lucht”

02-04-2021 17:45
11

De abonnees van KV Oostende zijn niet tevreden. Verschillende clubs verlengen door het coronaseizoen de abonnementen met een jaar, maar dat is niet het geval bij de kustclub. Goedkoper en met compensaties moet er een nieuw abonnement gekocht worden.

“Vinden jullie het normaal hoe KV Oostende zijn supporters behandelt? Ze zien ons als sponsors in plaats van abonnees. Dit seizoen betaalde ik 199 euro voor mijn abonnement en ik kon twee matchen bijwonen. Uitgerekend is dat dus 99,5 euro per wedstrijd. Nu kan ik mijn abonnement vernieuwen voor 174 euro en nog een hoop gebakken lucht erbij. Moeten wij ons daar zomaar bij neerleggen?”, zegt een fan aan Het Nieuwsblad.

KV Oostende liep zo’n drie miljoen euro mis door zonder publiek te spelen. “Liefst zouden we gratis abonnementen geven”, reageert KVO-woordvoerder Bram Keirsebilck op Facebook aan de ontevreden fans. “Dan is iedereen content, maar er zijn nu éénmaal economische wetmatigheden. Er was het inkomstenverlies van 3 miljoen en de nieuwe investeerders gooien niet zomaar met geld. Daarom probeerden we een interessant totaalpakket samen te stellen. Al is goed doen voor iedereen natuurlijk moeilijk. KVO wil wel de dialoog aangaan en bekijkt wat er nog mogelijk is om fans te compenseren.”