Vanhaezebrouck blikt vooruit: “Programma KAA Gent is niet bepaald simpel”

Vanhaezebrouck blikt vooruit: “Programma KAA Gent is niet bepaald simpel”

02-04-2021 16:26
3

Hein Vanhaezebrouck en KAA Gent staan voor belangrijke weken in de strijd om Play-Off 2. Komende speeldag staat de topper tegen Standard Luik op het programma.

Standard speelt ook nog in de finale van de beker tegen KRC Genk. “Ik las in elk geval nog nergens dat Standard minder gemotiveerd zou zijn voor het duel tegen ons”, zegt HVH. “Zij spelen dan wel de bekerfinale maar niets garandeert dat ze die ook effectief winnen. Ze zullen dus ook alles op alles willen zetten om in PO2 te raken dus dit wordt ook voor hen een cruciale match.”

KAA Gent staat er in de rangschikking iets beter voor dan de Rouches. “Ze moeten inderdaad winnen om over ons te springen in het klassement. Zodat ze nog op twee paarden kunnen wedden om dat Europees ticket te halen. Wij staan er momenteel in de competitie dan wel iets beter voor maar zitten wel niet meer in de beker", citeert Het Nieuwsblad.

“En ons programma is ook niet bepaald simpel. Onze spelers zijn zich dan ook goed bewust van het belang van de resterende wedstrijden maar daar heeft de groep geen probleem mee”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Ik weet niet hoe Standard zondag voor de dag zal komen. Ze hebben enkele geblesseerden maar beschikken over een ruime kern. Ze hebben heel wat wisselopties. Maar het wordt zeker een gretige tegenstander die ook in Play-off 2 wil raken.”