De Bilde vertrouwt op Dendoncker voor EK: “Fellaini zal niet terugkomen”

De Bilde vertrouwt op Dendoncker voor EK: “Fellaini zal niet terugkomen”

01-04-2021 15:45
9

Het blijft een onbeantwoord vraagstuk: wie wordt de vervanger van de geblesseerde Axel Witsel? Gilles De Bilde geeft zijn mening tegenover Het Laatste Nieuws.

Volgens De Bilde zal Marouane Fellaini niet terugkomen. "Ja... We kunnen Fellaini terughalen, maar ik denk dat noch Marouane noch Martínez daartoe bereid zijn. Ik vind dat je vertrouwen moet hebben in Dendoncker. Hij is echt wel gegroeid in de Premier League. Hij heeft een groot volume, hij kan opduiken in de zestienmeter van de tegenstander, hij kan een smeerlapje zijn als het nodig is..."

De Rode Duivels hebben veel kwaliteit verloren. "Sorry, maar ik heb dat nooit onderschat. Fellaini, Kompany, die maakten de jongens rondom hen beter. Ik ben realistisch, hoor - hun vervangers, Praet, Dendoncker, Denayer... Die zijn nog zo ver niet in hun carrière. Ik heb altijd goed geweten: het wordt minder. Wil jij van deze selectie de garantie dat ze weer de derde plaats halen op het EK? Die krijg je niet."

Dendoncker?
Dendoncker was de centrale middenvelder tegen Tsjechië, maar speelde niet goed. "Neen, maar wie wél - behalve Romelu en De Bruyne? Ik wil Dendoncker als '6' niet afschrijven op basis van één wedstrijd. Je moet willen aanvaarden dat hij geen Witsel is. Tegen een sterke ploeg zou ik Dendoncker zetten, tegen een mindere ploeg zou ik kiezen voor Praet - Dennis heeft ook bij mij punten gescoord tegen Wit-Rusland. Waarom twijfel jij aan Dendoncker? Vind je zijn voeten niet goed genoeg?"