Zelfs in coronatijden kan er gelachen worden: de beste aprilvissen uit voetballand

Zelfs in coronatijden kan er gelachen worden: de beste aprilvissen uit voetballand

01-04-2021 09:35 Laatste update: 12:14
8

Hoewel het coronavirus het leven voor vele mensen tot een ware hel maakt, moet en zal 1 april in het teken van (flauwe) grappen staan. Dat is in 2021 niet anders! VoetbalPrimeur.be schuimde het internet af op zoek naar de meest opvallende aprilvissen.

Sporting Charleroi pakte donderdagochtend uit met groot nieuws: stadionplannen voor Mambourg. In eerste instantie wilde de club eigenlijk een nieuwe arena doen verrijzen aan de Samber in Marchienne-au-Pont, maar 'de stank van de vissen' besliste daar anders over. Het huidige Stade du Pays uitbreiden bleek een betere optie.

Het stadion van de Zebra's zou er opnieuw uitzien zoals tijdens Euro 2000, toen Charleroi één van de gaststeden was. Hoe dan? Simpel, door op drie van de huidige tribunes een extra ring te bouwen. Daarvoor moest Mehdi Bayat zelfs niet te ver gaan zoeken, want één van de oude ringen stond nog gestockeerd in de nabijgelegen velodroom. "Dat bespaart ons weer wat kosten", grapt Bayat.

Ook bij RSC Anderlecht viel er blijkbaar belangrijk nieuws te rapen. Na lange onderhandelingen is de club dan eindelijk overgenomen, beweert Eleven Sports. Niemand minder dan Manchester City, dat in de persoon van Vincent Kompany natuurlijk de ideale contactpersoon heeft in Brussel, wordt de nieuwe eigenaar van paars-wit. Pep Guardiola ging alvast gretig op de foto om de deal te sluiten. 

Ook in Sint-Truiden laat men 1 april niet zomaar voorbijgaan. De Kanaries zetten een foto online met hun outfit voor volgend seizoen, zogezegd per ongeluk. Bring out your inner Binkie, luidt het veelzeggende bijschrift. Vooral de print van de kanaries ter hoogte van de onderbuik doet de wenkbrauwen fronsen ...

Lommel SK ziet het groots, dat is geweten. Sinds de overname door Manchester City swingt de ambitie de pan uit in Noord-Limburg. Lommel realiseerde nu een stunt van formaat: niemand minder dan Sergio Aguëro komt de troepen vervoegen! Eerder deze week kondigde City aan dat het afscheid nam van haar Argentijnse icoon. Bestaat er een beter vervolg voor zijn succesvolle loopbaan dan nog enkele jaren schitteren bij een zusterclub van The Citizens?