'Vechtscheiding dreigt: Real Madrid dirigeert hoopvolle Bale keihard naar uitgang'

'Vechtscheiding dreigt: Real Madrid dirigeert hoopvolle Bale keihard naar uitgang'

27-03-2021 18:26
1

De rol van Gareth Bale bij Real Madrid is uitgespeeld. Dat meldt MARCA zaterdag. De aanvaller uit Wales heeft bij Tottenham Hotspur zijn glimlach teruggevonden, maar hoeft niet te rekenen op een nieuwe kans in Spanje.

Bale scoort de laatste weken aan de lopende band, nadat hij zéér moeizaam op gang kwam bij Spurs en meerdere keren op scherp werd gezet door manager José Mourinho. Deze week maakte hij duidelijk volgend seizoen terug te willen keren naar Real Madrid om daar het laatste jaar van zijn contract uit te dienen.

"De voornaamste reden om naar de Spurs te komen was dat ik wilde voetballen en me in vorm wilde spelen voor het komende EK", liet de 31-jarige Welshman optekenen. "Het plan was dan ook een jaar bij Tottenham te spelen en na het EK weer naar Spanje te gaan. Dan heb ik nog een contract van een jaar bij Real Madrid."

Die woorden blijken niets waard: volgens MARCA wil Real Madrid een einde maken aan de samenwerking met Bale. De aanvaller heeft geen toekomst in Bernabéu en zal ook geen deel uitmaken van trainer Zinedine Zidane's selectie voor volgend seizoen.

Het bestuur van Real wil het contract van Bale ontbinden om de druk op de begroting te verlichten als gevolg van de coronacrisis én eventueel de transfermarkt op te kunnen. Mocht Bale instemmen met het Madrileense plan, dan scheelt dat volgens MARCA een slordige dertig miljoen euro.

Bale verhuisde acht jaar geleden voor een toenmalig recordbedrag van 100 miljoen euro van Tottenham naar Real Madrid. In Spanje won hij twee landstitels en vier keer de Champions League, maar werd hij ook achtervolgd door blessureleed.