‘Voetbalbond onderzoekt mogelijke fraude van Seraing met coronatests’

‘Voetbalbond onderzoekt mogelijke fraude van Seraing met coronatests’

23-03-2021 07:00
7

Er zijn mogelijk grote problemen voor Seraing. Het Nieuwsblad meldt dat de Belgische voetbalbond mogelijke fraude met coronatests onderzoekt. Het gaat om de wedstrijd tegen Westerlo van 24 januari dit jaar.

Op 24 januari ging Seraing met 4-3 onderuit tegen Westerlo, een belangrijk duel met het oog op de tweede plaats en een barrageduel met de nummer 17 uit de Jupiler Pro League. Seraing had echter veel pech en kampte met een corona-uitbraak. Een gehavend team verliest uiteindelijk de wedstrijd. Maar in Westerlo lekt uit dat Seraing gefraudeerd zou hebben met de coronatests om alsnog een zo goed mogelijke ploeg op het veld te sturen.

‘Zo zouden spelers van het beloftenelftal met valse identiteitsbewijzen coronatests hebben afgelegd in plaats van spelers uit de A-kern. Daardoor konden die spelen, hoewel ze niet getest waren of – erger nog – misschien in quarantaine moesten zitten. Wie geen test heeft ondergaan, mag reglementair gezien niet aantreden. Dat staat gelijk met een positieve test’, klinkt het.

Westerlo liet dat weten aan de voetbalbond en die zou ondertussen een onderzoek zijn gestart. Enkele spelers van Seraing zouden al verhoord zijn. Nu is het wachten op het resultaat van het onderzoek. Het is nog niet geweten welke sancties er aan verbonden zijn aan soortgelijke fraude, maar de gezondheid van eigen spelers en tegenstanders worden op deze manier op het spel gezet.