Anderlecht boekt volwassen zege tegen tienkoppig Zulte-Waregem

21-03-2021 20:05 Laatste update: 20:06
99

Anderlecht heeft Zulte-Waregem verslagen met 4-1. De ploeg van Dury kwam nog 0-1 voor, maar verdween daarna op eigen helft, mede door een rode kaart voor het halfuur. Anderlecht doet wel een gouden zaak voor Play-Off 1.

Zulte-Waregem startte furieus. Ze zetten hoog druk en lieten Anderlecht niet voetballen. Deschacht kopte een hoekschop door naar Vossen, die maakte er al - na een VAR-interventie - 0-1 van. Na het doelpunt schoot Anderlecht wakker. Paars-wit ontwikkelde druk, Zulte-Waregem kon de bal niet meer in de ploeg houden. Kansen creëren kon de ploeg van Kompany nog niet.

Na minuut 25 kreeg Anderlecht haar eerste kans, Bostyn redde makkelijk. Nog voor het halfuur moest Z-W met tien verder. Marcq zag zijn gele kaart veranderen in rood door een late tackle. Nauwelijks vijf minuten na de rode kaart kwam Anderlecht al op 1-1. Trebel stak El Hadj diep en stak de bal in de verre hoek.

Anderlecht bleef druk zetten, en in de slotfase van de eerste helft maakte Murillo nog de 2-1. Zulte-Waregem geraakte niet meer aan de overkant.

De tweede helft opende Anderlecht sterk. Nmecha ging onmiddellijk diep en vond de paal. Even later counterde paars-wit. Verschaeren rondde prima af. 3-1. Vanaf dan ging Anderlecht van het gaspedaal, al kreeg het wel nog uitstekende kansen op doelpunten.

Zulte-Waregem vond haar ziel een beetje terug. Vossen kon bijna de aansluitingstreffer maken. Anderlecht eindigde wel nog met zijn tienen. Cullen pakte zijn tweede geel na een elleboogstoot. In de slotfase maakte Diaby nog de 4-1. Zo doet Anderlecht een uitstekende zaak met het oog op Play-Off 1.