Boffin bereikt Turkse bekerfinale, Chadli en Bolingoli niet

Boffin bereikt Turkse bekerfinale, Chadli en Bolingoli niet

18-03-2021 19:15

Doelman Ruud Boffin heeft zich met zijn club Antalyaspor geplaatst voor de Turkse bekerfinale. Daar had de 33-jarige Belg nog twee landgenoten kunnen ontmoeten namelijk Nacer Chadli en Boli Bolingoli-Mbombo. Maar beide heren strandden met Istanbul Basaksehir in de halve finales.

Boffin genoot zijn opleiding bij Sint Truiden VV en KRC Genk. Maar nu is de doelman al negen jaar op het hoogste niveau aan de slag in Turkije. Daar mag Boffin zich binnenkort opmaken voor de bekerfinale. Woensdagavond won hij met Antalyaspor van Alanyaspor (2-0), de verliezende finalist van vorig jaar. Het was niemand minder dan Duits oud-international Lukas Podolski die de score opende. Aanvoerder Hakan Özmert maakte de tweede treffer.

Tegenstander in de finale wordt Besiktas. De topclub uit Istanbul versloeg dinsdag in de halve finales kampioen Basaksehir, waar landgenoten Nacer Chadli en Boli Bolingoli nog ontbraken met blessures. Voor Besiktas maakte een ex-Zulte Waregem-speler de beslissende treffer, namelijk Cyle Larin. Die is trouwens bezig aan een zeer goed seizoen. Zo wist hij al veertien keer raak te treffen in 27 wedstrijden. Daarnaast was hij ook goed voor vier assists.  

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fraport TAV Antalyaspor (@antalyaspor)