Senegalese selectie kleurt 'Belgisch': Club Brugge heeft er international bij

Senegalese selectie kleurt 'Belgisch': Club Brugge heeft er international bij

17-03-2021 21:30

Club Brugge heeft een bijzonder sterke kern en beschikt over heel wat internationals. Met Krépin Diatta zag het afgelopen winter nog een Senegalese international vertrekken, maar het heeft er nu wel eentje bij.

De jonge spits Youssouph Badji werd door bondscoach Aliou Cissé namelijk opgeroepen voor het eerste elftal van de Senegalese nationale ploeg. In de duels tegen Congo (26 maart) en Eswatini (30 maart) mag Badji hopen op zijn debuut voor Senegal.

De concurrentie is echter niet min, want ook Mbaye Diagne (West Brom), Mame Thiam (Fenerbahçe) en Keita Balde (UC Sampdoria) spelen op zijn positie. Met Adoulaye Seck (R. Antwerp FC), Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk), Cheikhou Kouyaté (ex-RSC Anderlecht) en Krépin Diatta (ex-Club Brugge) zitten er nog andere bekende namen in de selectie.

Badji wordt gezien als een groot talent bij Club Brugge en was lange tijd tweede spits bij Blauw-Zwart. Die plek lijkt hij echter verloren te zijn aan de Venezolaan Daniel Perez. Badji was dit seizoen goed voor zeven doelpunten in 29 partijen.