Touba, ex-Club Brugge en revelatie in Eredivisie, binnenkort Rode Duivel?

Touba, ex-Club Brugge en revelatie in Eredivisie, binnenkort Rode Duivel?

17-03-2021 19:32
2

Ahmed Touba, een voormalig jeugdspeler van Club Brugge die tien keer in actie kwam voor de eerste ploeg van Club Brugge maar te licht bevonden werd, maakt nu furore in Nederland. De linksvoetige verdediger is één van de revelaties van dit seizoen, zijn naam wordt gelinkt aan enkele topclubs volgens Het Nieuwsblad.

Dit seizoen wordt de loftrompet voor Ahmed Touba niet onder stoelen of banken gestoken. De linksvoetige centrale verdediger krijgt van her en der mooie commentaren over zijn prestaties dit seizoen. Ex-profspeler en analist Hans Kraay Junior gaf in die tweede aan dat AZ en Ajax hem in de gaten houden. Touba werd verkocht door Club Brugge aan RKC waar hij momenteel een contract heeft lopen tot 2023. "Had Club Brugge gezegd: ‘Teken voor drie jaar bij, maar ga eerst een jaar op huurbasis naar RKC’, was dat voor mij ook een goede optie geweest. Maar dat wilden ze niet", zei Touba in een gesprek met het Nederlandse Brabants Dagblad.

Ahmed Touba heeft een dubbele nationaliteit, hij kan zowel voor Algerije als voor België worden opgeroepen. Algerije zou Touba graag aan haar selectie toevoegen volgens het Nieuwsblad. Maar ook Roberto Martinez heeft de verdediger op zijn radar staan. "Drie jaar geleden heeft Roberto Martinez me al eens persoonlijk gebeld", vertelt Touba bij La Dernière Heure. "Toen heeft hij me verzekerd dat ik als progressie zou blijven maken, ik opgeroepen zou worden. Het is flatterend dat twee landen me in de gaten houden."