'Dembélé komt weer boven water: Barça wil contract verlengen'

'Dembélé komt weer boven water: Barça wil contract verlengen'

15-03-2021 15:30 Laatste update: 15:22
6

Een jaar geleden leek het nog ondenkbaar, maar FC Barcelona wil in gesprek met Ousmane Dembélé om zijn contract te verlengen. De Fransman is onder Ronald Koeman opgebloeid en wil graag naar het Catalaanse voorstel luisteren.

Het contract van de vleugelaanvaller, die in 2017 voor ruim honderd miljoen euro overgenomen werd van Borussia Dortmund, loopt medio 2022 af. Dat betekent dat Barcelona het contract van Dembélé moet verlengen, of dat komende zomer overgegaan moet worden tot verkoop. Beide partijen neigen echter naar het eerste.

Volgens El Mundo Deportivo zal Barcelona de Franse aanvaller een voorstel gaan doen en wil Dembélé daar graag naar luisteren. Hij voelt zich prettig onder Koeman en voelt het vertrouwen van de Nederlander, waardoor hij graag zou willen blijven. Daarnaast is ook Joan Laporta, de nieuwe president van Barcelona, groot fan van Dembélé.

Door blessures en diverse incidenten kon de tweebenige vleugelflitser in zijn eerste drie seizoenen bij Barcelona zijn prijskaartje nooit waarmaken, maar met Koeman aan het roer gaat het duidelijk een stuk beter met Dembélé. Hij speelde al twintig competitiewedstrijden en kwam daarin drie keer tot scoren voor de Catalanen.