Verheyen ziet een groot mankement bij RSC Anderlecht: 'Kijk naar Club Brugge'

Verheyen ziet een groot mankement bij RSC Anderlecht: 'Kijk naar Club Brugge'

12-03-2021 21:45
4

RSC Anderlecht heeft het dit seizoen nog steeds moeilijk om doelpunten te maken. In de huidige kern heeft het zelfs geen enkele speler die dit seizoen met het hoofd heeft gescoord. Is dat één van de grote problemen van paars-wit dit seizoen?

Analist Gert Verheyen gelooft niet dat het ook enkel aan de aanvallers ligt dat er weinig met het hoofd wordt gescoord bij Anderlecht. "Je moet iemand hebben die ze goed geeft", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad.

"Waarom scoort Club Brugge zo vaak op standaardsituaties? Omdat Vormer uitstekende ballen trapt. En verder heb je toch een vijftal koppers nodig. Bij Anderlecht had Miazga al wel wel kunnen scoren met het hoofd. Hij is een goeie kopper. Hannes Delcroix trouwens ook. In de jeugd was hij een troef op stilstaande fases", klinkt het.

Verheyen vindt dan ook dat daar verbetering in moet komen bij Anderlecht. "Ze hebben geen luchtmacht. Dat is een beperking, zeker als je al zo moeilijk scoort. Stilstaande fases nemen toch een belangrijk percentage in van het totaal aantal doelpunten", vertelt hij.