Titelkoorts bij Union en Mazzu: “Nu kunnen we ons niet meer verstoppen”

Titelkoorts bij Union en Mazzu: “Nu kunnen we ons niet meer verstoppen”

12-03-2021 10:25
1

Union kan na 48 jaar weer naar de Belgische hoogste klasse promoveren. De titelkoorts stijgt dan ook bij coach Felice Mazzu die een interview gaf aan Het Nieuwsblad.

Op zes speeldagen van het einde in 1B telt Union zeventien punten meer op eerste achtervolger Seraing. Zaterdag kan Union de titel al pakken in de derby tegen RWDM. Mazzu wilde lange tijd niet over de titel spreken. “Maar nu moet ik wel, zeker?”, grijnsde Mazzu. “Nu kunnen we ons niet meer verstoppen.”

“We voelen wel dat het een speciale week is”, gaat Mazzu verder. “Als het dit weekend niet lukt, is er volgende nog een kans. We hebben dus een zekere marge. Maar uiteraard willen we het liefst van al zo snel mogelijk afmaken. Zo’n titel maakt ongelofelijke dingen los.”

“Het is de vertaling van maanden keihard werken. Als we bovendien kampioen kunnen worden tegen RWDM zou dat voor de supporters een extra speciale smaak geven. Daar doen we het voor. Het zou wellicht een van de mooiste momenten uit hun voetballeven worden.”

Geen revanche
Mazzu werd ontslagen bij KRC Genk. Het contract van Mazzu wordt bij een titel bij Union automatisch verlengd. Er is geen sprake van revanche. “Eerlijk, echt niet. Ik leef niet met revanche, ik leef niet met het verleden. Ik probeer gewoon mijn best te doen.”

“En soms lopen de dingen niet zoals je zou willen, zoals vorig jaar bij Genk. Soms doen ze dat wel, zoals dit jaar bij Union. Maar als ik naar mijn 26 jaar als trainer kijk, heb ik meer positieve momenten gekend dan negatieve. Dat probeer ik altijd te onthouden”, aldus Mazzu.