Tissoudali zelfzeker: Op een pleintje zal Lang nooit van mij winnen

Tissoudali zelfzeker: "Op een pleintje zal Lang nooit van mij winnen"

10-03-2021 17:59
31

KAA Gent strikte in de wintermercato Tarik Tissoudali. Hij is nog meer recent bij de club maar zorgde nu al voor een serieuze impact. Bij zijn debuut wist hij meteen twee maal te scoren. Sport/Voetbalmagazine sprak uitgebreid met hem en zijn parcours die hij aflegde.

Tissoudali is 27 jaar en het is zijn eerste seizoen in de hoogste divisie van het Belgische voetbal. Ook elders brak de creatieve aanvaller nooit echt door, tot nu. Hoe komt het dat een speler met zoveel technische bagage altijd onder de radar is gebleven? "Ik kon ooit, na een goed seizoen bij Telstar, naar Heracles of Willem II, maar koos voor Frankrijk met Le Havre. Achteraf bekeken sportief niet de beste keuze. Ik kwam pas laat in de voorbereiding. De Amerikaanse trainer die me haalde had met mij een plan, maar vertrok begin oktober naar Swansea City. Zijn opvolger, de Fransman Oswald Tanchot sprak geen woord Engels en opteerde voor een ander systeem. Puur sportief bleek de stap van Telstar naar de Franse tweede klasse veel te groot. Het blijft een onderschatte competitie, met veel fysieke duels", liet Tissoudali weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Ook vroeger als jeugdspeler kreeg Tissoudali nooit de kans om zich te bewijzen bij een profclub. "Ik had geen familie die hoger voetbalde, maar al mijn vrienden - de jongens met wie ik op straat voetbalde - kregen wél kansen. Maar ook dat opende voor mij geen deuren. Niemand van die groep deed ergens een goed woordje. Ze snapten niet waarom ik niet bij een profteam aan de bak raakte, klonk het. Tja... Veel blabla, alleen maar praatjes. Uiteindelijk moet je het toch vooral zelf afdwingen. Al mijn jeugdvrienden die bij een profclub zaten op jongere leeftijd, spelen nu bij een amateurploeg of zelfs helemaal niet meer. Dat sterkt me, dat het via de lange omweg óók kan. Ik zág het echte leven, weet je. Ik werkte al als pizzakoerier, bij McDonalds, in een supermarkt, ...'", vertelt Tissoudali.

Tissoudali groeide op als pleintjesvoetballer, hij leerde daar de kneepjes van het vak. Maandag staat de wedstrijd tegen Club Brugge op het programma. Noa Lang groeide ook op op de pleintjes, maar Tissoudali is overtuigd van zijn kwaliteiten. "Op een pleintje zal hij nooit van mij winnen. Hij mag met zijn beste team komen! In Rotterdam weten ze het nog altijd, dat we daar eens als Amsterdammers op het grootste plein zegevierden", aldus Tissoudali.