Genk heeft in een rap tempo veel voor elkaar gekregen en dat is uniek in Europa

"Genk heeft in een rap tempo veel voor elkaar gekregen en dat is uniek in Europa"

09-03-2021 21:12
13

KRC Genk won afgelopen weekend zonder veel moeite van Cercle Brugge en zet daarmee een goede stap richting Play Off 1. Enkele weken geleden was er nog twijfel of John van den Brom wel mocht aanblijven als hoofdtrainer van KRC Genk. Nu staan de Limburgers met anderhalf been in Play Off 1 en strijden ze voor een plek in de finale van de Beker van België. NH Sport ging op bezoek John van den Brom en Dennis Haar, assistent-trainer.

John van den Brom kent een wisselvallige periode bij KRC Genk. Toen hij toekwam bleef hij acht wedstrijden op een rij ongeslagen, daarna ging het bergaf met een dramatische reeks van 5 op 27. Van den Brom moest vrezen voor zijn functie maar dankzij een zes op zes in de competitie en een plaats in de halve finales van de Beker van België ziet alles er weer rooskleurig uit. Van den Brom reageerde over de periode waarin zijn positie ter discussie stond. "Dat was een vervelende periode. Het spel was niet altijd zo slecht, maar de mensen kijken eerst naar het resultaat. Dus is het goed dat je blijft analyseren. Ik was blij met Dennis naast me", aldus de Nederlander. NH Sport ging de twee trainers opzoeken en maakten een korte reportage. 

Assistent-trainer Dennis Haar kwam samen met Van den Brom over van Utrecht en voelt zich goed bij KRC Genk: "Genk is een ambitieuze club, maar die bestaat nog niet zo lang. En heeft toch in een korte tijd iets moois opgebouwd. Dat is iets unieks in Europa. De mensen hier hebben me direct het gevoel gegeven dat ik welkom ben", aldus de assistent-trainer.

Van den Brom en Haar werken al enige tijd samen en hebben dus niet veel geheimen meer voor elkaar. "We werken nu nog intensiever samen, we wonen in hetzelfde appartementsblok. Het mooie is dat je vaak aan één woord genoeg hebt wat de ander bedoelt. Maar we soms zijn we het ook oneens en dat durven we ook wel zeggen tegen elkaar op een goede manier", vertelt Van den Brom.