Verboomen heeft twintig minuten staan napraten met de spelers van Club Brugge

"Verboomen heeft twintig minuten staan napraten met de spelers van Club Brugge"

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 09:40za 06-03-2021 om 09:40

Dat voetbal ook in tijden van corona kan beroeren, maakte de slotfase van Standard Luik - Club Brugge nog maar eens duidelijk. De veelbesproken handsbal van Simon Mignolet, waardoor de ultieme gelijkmaker gefnuikt werd, heeft de voorbije dagen ongetwijfeld ook door het hoofd van scheidsrechter Nathan Verboomen geraasd.

Hoewel zijn beslissing de juiste was, kwam Verboomen in het oog van de storm terecht, onder meer omdat hij erg lang wachtte om de treffer van David Okereke af te keuren. Daar is echter een gegronde reden voor: de VAR! Ook wanneer de videoscheidsrechter afwezig is, kan die het spel beïnvloeden, legt Het Laatste Nieuws uit. Verboomen had namelijk de reflex om de fase te laten uitspelen en te wachten op een eventuele interventie, aangezien dat de standaardprocedure is in het VAR-tijdperk. Donderdagavond hoefde dat dus niet.

Bovendien speelden de gespannen omstandigheden ook een rol. "Toen Mignolet zich vervolgens uit ongeloof op zijn knieën smeet en Ruud Vormer dreigde het veld te verlaten, begon Verboomen te twijfelen", weet een anonieme insider te vertellen. "De refs zijn zo gewoon om met een VAR te fluiten, dat ze plots beginnen twijfelen aan hun eigen beslissingen."

"Verboomen heeft tien, twintig minuten na de wedstrijd in de spelerstunnel staan napraten met de spelers van Club Brugge", klinkt het nog. "Hij nam zijn verantwoordelijkheid en excuseerde zich voor de manier waarop de goal uiteindelijk afgekeurd werd." Uiteindelijk bracht dat allemaal geen zoden aan de dijk. Standard Luik schakelde Club uit met 1-0 en zit zo in de halve finales van het bekertoernooi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws