Leye lijkt nieuwe formule gevonden te hebben: 'Nochtans tegen zijn gewoontes in'

Leye lijkt nieuwe formule gevonden te hebben: 'Nochtans tegen zijn gewoontes in'

06-03-2021 08:36
4

Play-Off 1 lijkt een stilaan onmogelijke opdracht voor Standard Luik, maar in de Croky Cup beleefde het nog eens een hoogtepunt. Na een tumultueuze partij moest favoriet Club Brugge eraan geloven: 1-0. Dat uitgerekend Jackson Muleka de beslissende treffer maakte, heeft Mbaye Leye aan het denken gezet.

De trainer koos tegen Club verrassend voor twee centrale aanvallers, waar hij zijn manschappen voordien steevast in een 4-3-3 aan de aftrap bracht. Met Muleka naast João Klauss hoopte Leye de druk op de achterhoede van Blauw-Zwart hoger te houden én gevaarlijker te zijn in de zestien meter. Het zal dan ook deugd gedaan hebben dat één van die twee spitsen het verschil maakte met zijn doelpunt.

Volgens L'Avenir zou Standard wel eens in dezelfde formatie kunnen verdergaan. Leye is alvast overtuigd van het potentieel. 'Een plan per twee dat Standard goed heeft gedaan', schrijft de krant. 'Door Klauss en Muleka aan elkaar te koppelen heeft Leye zijn gewoontes veranderd. Een formule die perspectief biedt voor de toekomst.'

Zondagmiddag trekken de Rouches naar Royal Excel Moeskroen voor de match van de laatste kans in de strijd om de top-vier. Met Klauss en Muleka als spitsenduo?