Leye looft tegenstander: Club Brugge steekt erbovenuit in België

Leye looft tegenstander: "Club Brugge steekt erbovenuit in België"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 20:27do 04-03-2021 om 20:27

De laatste kwartfinale in de Beker van België gaat tussen Standard en Club Brugge. Standard kent een moeilijke periode en hoopt via de Beker haar seizoen glans te geven. Trainer Mbaye Leye beseft dat het een moeilijke opdracht is, dat vertelde hij op de persconferentie voor aanvang van de wedstrijd.

Standard zal zich na de achtste finales in de haren gekrabt hebben na het zien van de loting. Standard trof Club Brugge, de autoritaire leider in de competitie en de sterkste ploeg op dit moment. Ook Leye beseft dat Club sterk is. "Club Brugge steekt erbovenuit in België, omdat ze op elke positie drie spelers kunnen opstellen. Een voordeel dat Dost er niet bij is? Tja, Badji en Okereke deden voor zijn komst hun werk al. Dit Club is een collectief, het is niet afhankelijk van één speler", strooide Leye met lof voor de tegenstander.

Maar Leye toont zich strijdvaardig en beseft dat de Beker de kortste weg naar Europa is. "Elke match is belangrijk. Wel is het zo dat de beker de kortste weg is naar Europa, ook al is het in de voorrondes. Als wij willen doorgaan, zullen we onze kansen moeten afmaken. Daarnaast moeten we op technisch vlak top zijn, snel spelen in de omschakeling en persoonlijkheid tonen", aldus Leye.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws