Delcroix dacht aan vertrek bij Anderlecht: Verbeke en Kompany wilden het niet

Delcroix dacht aan vertrek bij Anderlecht: "Verbeke en Kompany wilden het niet"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 08:00wo 03-03-2021 om 08:00

Laatste update: woensdag 3 maart 2021 om 08:15wo 03-03-2021 om 08:15

Bij RSC Anderlecht staat er dit seizoen een defensief duo dat mekaar steeds beter vindt. Hannes Delcroix is één van die twee jongens die zich in de ploeg geknokt heeft. Al zag het er in het seizoensbegin anders uit voor het jeugdproduct van Anderlecht.

Vorig seizoen kwam Delcroix op huurbasis uit voor RKC Waalwijk, maar afgelopen zomer wilde Anderlecht hem niet laten gaan. Helaas kwam de centrale verdediger in het begin nauwelijks aan spelen toe. "Ik zal niet zeggen dat ik er gelukkig van werd. Ik heb zelfs overwogen om weer naar Nederland te gaan. Maar na de oefenwedstrijden afgelopen zomer wilden Peter Verbeke en Vincent niet dat ik vertrok", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Toch bleef Delcroix keihard werken en uiteindelijk beloonde Kompany hem. Sindsdien vormt hij samen met Matt Miazga het vaste duo centraal in de defensie van Anderlecht. "Ik wilde maar een ding: een kans krijgen. Toen het zo ver was, heb ik mijn kans gegrepen. En vandaag kan ik zeggen dat ik geen spijt heb dat ik teruggekomen ben. Ik sta waar ik altijd al heb willen staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Delcroix mee naar het EK?

Ja
72%
Nee
28%
(204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws