Theate blinkt uit bij KV Oostende: Bij Standard zat ik in de kelder

Theate blinkt uit bij KV Oostende: "Bij Standard zat ik in de kelder"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 12:45di 02-03-2021 om 12:45

Arthur Theate was maandag te gast bij RTBFDe jonge verdediger van KV Oostende sprak er over zijn transfer naar de kust. Hij mocht namelijk gratis vertrekken bij Standard

"Bij Standard zat ik nog bij de U21, een beetje in de kelder zal ik zeggen", steekt Theate van wal. "Ik moest vertrekken, ik was niet meer welkom, en toen vertelde mijn manager me dat KV Oostende me wilde voor een testperiode. Ik was klaar voor die uitdaging. Het klikte bijna meteen met Alexander Blessin. Het ging allemaal vlot en nu sta ik hier."

Theate beseft wel dat hij nog weinig keuze had. "In de carrière van een voetballer kan het snel omhoog gaan, maar ook snel omlaag. Ik dacht dat het één van mijn laatste kansen was. In mijn hoofd was ik vastberaden. Ik woonde nog bij mijn ouders in Luik, in twee weken heb ik mijn koffers moeten pakken en me installeren in Oostende. Als voetballer leef je een beetje van dag tot dag."

Bij KV Oostende schrijft Theate mee aan een succesverhaal. "Dit kan inspiratie geven aan toekomstige generaties. Het is niet omdat je geen miljoenen hebt gekost dat je geen resultaten kunt halen. Dat bewijzen we denk ik dit jaar. De coach zegt altijd 'begin onbekend om te eindigen als onvergetelijk'. Ik denk dat dat samenvat wat we aan het doen zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws