VP 11: Anderlecht staat weer op, ook OH Leuven presteert goed

VP 11: Anderlecht staat weer op, ook OH Leuven presteert goed

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 10:00di 02-03-2021 om 10:00

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 23:45di 02-03-2021 om 23:45

Op de afgelopen speeldag werden er maar acht wedstrijden gespeeld. KAA Gent - Club Brugge ging niet door na een coronagolf bij de bezoekers, maar toch zagen we voldoende uitblinkers op de Belgische melden. 

Clean sheet op Stayen
In doel kiezen we deze keer voor Theo Defourny, die Ortwin De Wolf dit seizoen uit de ploeg speelde bij Eupen. Ook op STVV maakte hij een zekere indruk en hield hij de netten schoon. Op deze manier zal winteraanwinst Robin Himmelmann niet snel in de ploeg verschijnen. 

Anderlecht bouwt een muur
Kemar Lawrence
 liet zich tegen Standard vroeg opmerken met een zware fout, maar in de tweede helft liet hij mooiere dingen zien. Met een knap schot zette hij Anderlecht op 0-2 in een volwassen prestatie van de Brusselaars. Jules Van Cleemput verloor met Sporting Charleroi van KRC Genk, maar was wel veruit de beste man bij de thuisploeg.

Centraal geven we een plaats aan Stipe Radic, die met een rake kopbal nog een puntje kon schenken aan Beerschot. Matt Miazga is de tweede verdediger van Anderlecht die zijn plaats krijgt. Hij kopte zowat alles weg en hield Standard zo weg van de goal.

Eindelijk die eerste goal
Bij KRC Genk mocht Kristian Thorstvedt een bescheiden feestje bouwen. De Noor kon eindelijk zijn eerste goal maken voor KRC Genk tegen Charleroi en het was meteen ook de winnende. Bij KV Oostende heeft Andrew Hjulsager een echte metamorfose ondergaan. Coach Alexander Blessin haalt het beste in hem naar boven, getuige daarvan de knappe rush waarmee hij Capon de 2-0 aanbood tegen KV Mechelen.

De derde positie op ons middenveld gaat naar Leonardo Da Silva, een centrale middenvelder die heel wat voetbal toevoegt bij Cercle Brugge. Dat blijft er nog één plaats over voor onze nummer tien: wie anders dan Xavier Mercier, die OHL naar de zege leidde tegen Antwerp met een knappe vrijschop.

Spitsenduo
In de voorlijn was er deze week weinig vuurwerk, al onderstreepte Tomas Chory wel zijn belang voor Zulte Waregem. De invaller maakte de winning goal in de derby tegen KV Kortrijk. Ook voor Musa Al-Tamari was het een mooie avond bij OHL, want hij scoorde er op een mooie manier zijn eerste goal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws