Vandenbempt ziet Leye hard aanpakken bij Standard: Als snoeiharde analist

Vandenbempt ziet Leye hard aanpakken bij Standard: "Als snoeiharde analist"

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 18:28ma 01-03-2021 om 18:28

Standard verloor zondag met 1-3 de topper tegen RSC Anderlecht. Die nederlaag zorgde voor de nodige frustraties bij zowel supporters als spelers en staff. Dat merkte ook analist Peter Vandenbempt op. "Leye sprak na de match als een snoeiharde analist", zegt hij bij Sporza.

Het was overigens niet de eerste keer dat Standard-coach Mbaye Leye hard was voor zijn spelers. Ook vorige week moesten de spelers het al ontgelden. Vandenbempt zag een harde analyse van de coach. "Het was meer een analyse van de analist die Mbaye Leye de voorbije jaren is geweest op televisie dan die van een trainer die de komende weken met deze spelers moet zien te redden wat er te redden valt."

Er was één uitspraak van Leye die de analist echt straf vond. "Vooral de uitspraak dat Standard niet het spelersmateriaal heeft om zijn ambities (Play-Off I en Europees voetbal) waar te maken, is straf", geeft de analist aan.

Vandenbempt ziet overigens twee verklaringen voor de uitspraken van Leye. "Ofwel is het een soort psychologie om het eergevoel van zijn spelers aan te spreken en een reactie los te maken. Ofwel neemt hij nu al een soort voorsprong op een eventueel ‘échec’ de komende weken en wil hij daar niet op afgerekend worden bij zijn eerste kans als hoofdcoach."

Standard speelt donderdagavond een cruciale match met het oog op Europees voetbal. Dan geeft het in de kwartfinales van de Croky Cup Club Brugge partij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws