Elsner wil weer stunten tegen Anderlecht: Ik kende hun probleem

Elsner wil weer stunten tegen Anderlecht: "Ik kende hun probleem"

21-02-2021 10:30 Laatste update: 10:32

KV Kortrijk trekt zondagmiddag naar de Lotto Arena. Coach Luka Elsner heeft alvast uitstekende herinneringen aan Anderlecht. Drie jaar geleden zorgde hij er als coach van Union voor een bekerstunt door met 0-3 te gaan winnen.

"De aankomst in dat grote stadion was al indrukwekkend", blikt hij terug bij De Zondag. "Anderlecht was nog zoekende toen. Ik kende hun probleem: veel balbezit en veel drang naar voor, maar in de laatste dertig meter stokte het vaak. Mits een goede recuperatie en snel schakelen zag ik mogelijkheden. Ik toonde mijn spelers daar ook beelden van, overtuigde hen dat Union ook als 'kleintje' echt wel een kans had. Dat het verschil met het grote Anderlecht heus niet zó groot was."

Dat bleek ook op het veld. Bij de rust stond Union al 0-1 voor. "Ik heb tijdens de rust in de kleedkamer niet zoveel gezegd. Was niet nodig, ik zag in de ogen van de jongens dat ze vast besloten waren het ook af te maken. Als je dat ziet, moet je er alleen voor zorgen dat ze kalm blijven. Controle houden, de passing verzorgen, weten dat er nog mogelijkheden gaan komen."

Ook onder coach Vincent Kompany loopt Anderlecht nog niet als een trein, maar Elsner toont wel respect. "Ik hou wel van het voetbal waarvoor Kompany staat. En hij houdt vast aan zijn ideeën, aan zijn jonge ploeg. Het is een project dat tijd nodig heeft. Ze zijn sterk thuis, maar we trekken niet naar daar met het idee er niet te kunnen winnen."