Clement reageert op coronasituatie Club Brugge: “De jongens zijn klaar”

Clement reageert op coronasituatie Club Brugge: “De jongens zijn klaar”

16-02-2021 12:44 Laatste update: 12:51
28

Club Brugge krijgt vlak voor de Europa League-wedstrijd tegen Dynamo Kiev te maken met corona. Coach Philippe Clement en Hans Vanaken testten onder meer positief.

De omkadering van Club NXT zal de leiding overnemen in Kiev. Rik De Mil en Tim Smolders staan even aan het roer. Tegenover Het Laatste Nieuws reageert Clement op de penibele situatie. “Ik heb het volste vertrouwen in de spelers en staf die naar ginder gaan”, zegt Clement. “We hebben zo’n situatie al meegemaakt in de Champions League tegen Zenit en dat zorgde toen voor extra motivatie in de groep om iets speciaals neer te zetten. Ik verwacht nu iets vergelijkbaars. De jongens zijn klaar en dat is het belangrijkste.”

Clement probeert nog wel positief te blijven. “Het draat niet in mij, alles moet op het veld gebeuren. Uiteraard zal ik via een videomeeting wel nog de groep briefen, maar er zijn voldoende ervaren jongens in de ploeg om de verantwoordelijk op te nemen. De spelers en de staf van Club NXT kennen het verhaal, het is niet de bedoeling om iets anders te doen. Ik zal van mijn kant nog meer supporteren dan anders het geval is.”

Er testte maar één speler positief en dat is Vanaken. Noa Lang en Charles De Ketelaere reizen wel mee af. “Ze zijn negatief, tenzij ze symptomen hebben, dan kunnen ze uiteraard niet spelen. De spelers hebben automatismen en de goeie vorm te pakken. Ik voel veel honger om Europees verder te gaan”, aldus Clement die nu minstens een week in quarantaine moet verblijven.