De Bleeckere komt met uitleg na duidelijk buitenspeldoelpunt van KV Mechelen

De Bleeckere komt met uitleg na duidelijk buitenspeldoelpunt van KV Mechelen

15-02-2021 17:15
16

KV Mechelen slaagde er tegen K. Beerschot V.A in om in het slot nog punten mee te graaien. Ferdy Druijff scoorde de winnende treffer, maar bij Malinwa stond Rob Schoofs wel buitenspel. De VAR greep echter niet in. Frank De Bleeckere komt nu met uitleg.

Bij Beerschot was men razend na het toegekende doelpunt en was men dan ook helemaal niet mals voor de wedstrijdleiding. De Bleeckere geeft nu uitleg. "Na het doelpunt wil de VAR, zoals het protocol het vraagt, de actie en het doelpunt checken en herbekijken", geeft hij aan.

Toch greep de VAR niet in. "Om een buitenspelpositie te beoordelen, moet de VAR beschikken over een volledig beeld waar het vertrek van de bal te zien is, maar waar ook de positie van de spelers te zien is bij het vertrek van de bal."

Geen beelden
Wat bleek, de VAR had niet de juiste beelden. "Hiervoor gebruikt de VAR de bruikbare en beschikbare televisiebeelden. Op geen enkel camerastandpunt kon de VAR de buitenspelsituatie beoordelen omdat er geen totaalbeeld van de situatie beschikbaar was."

Volgens De Bleeckere waren bij elk beschikbaar beeld ook niet alle spelers in beeld. Die camerastandpunten konden dan ook niet worden gebruikt. Het ene beeld waarop duidelijk te zien was dat Schoofs buitenspel stond, was echter niet ter beschikking van de VAR.