'Afgelasting in Charleroi is brandstof voor Club in strijd om einde Play-Offs'

'Afgelasting in Charleroi is brandstof voor Club in strijd om einde Play-Offs'

15-02-2021 10:06
59

De afgelasting van Sporting Charleroi - Club Brugge maakt van de kalender in de Jupiler Pro League stilaan een onlegbare puzzel. Gek genoeg passen die beslommeringen uitstekend in het kraam van Blauw-Zwart. Het bestuur zal de propvolle kalender aanhalen om de Play-Offs af te schaffen.

'De uitpuilende kalender is voor Club het bewijs dat Belgische clubs geen zuurstof krijgen om uit te blinken in de Europese bekers', schrijft Sportwereld. Het is een publiek geheim dat Club Brugge zich klaar voelt om nog eens ver door te stoten in de Europa League. Aangezien de komende weken razenddruk beloven te worden, kan dat echter een rem zetten op de Europese ambities. Donderdag werkt Club haar zestiende finale af in Kiev.

'Het liefst van al ziet Blauw-Zwart de Play-Offs afgevoerd worden. Als tussenoplossing schuift Club een halvering van de Play-Offs naar voren. Maar de kans is klein dat de voorstanders van de Play-Offs (onder meer Genk en Gent) met dat voorstel akkoord gaan. Zij willen Charleroi-Club liever laten doorgaan op “een minder opportuun moment”', stelt de krant.