Beerschot loopt op zure nederlaag na late goals van KV Mechelen

14-02-2021 17:45 Laatste update: 17:56
10

Beerschot heeft de drie punten niet kunnen thuishouden tegen KV Mechelen. Een penaltygoal van Raphael Holzhauser leek voldoende om de zege binnen te halen, maar Sandy Walsh en Ferdi Druijff verpestten het feestje met twee goals.

Na een studieronde kregen we aan beide kanten een open kans. Eerst moest Vanhamel een poging van De Camargo keren, daarna was ook Thoelen wakker op een schot van Holzhauser.

KV Mechelen had in de eerste helft de beste kansen. Ook Schoofs kon Vanhamel nog een keertje testen, maar die gaf geen krimp. Bij de rust moest vooral de thuisploeg ontevreden zijn met de 0-0.

Late kater
Net na de pauze kreeg KV Mechelen een opdoffer. Brogno ging neer in de zestien en versierde zo een strafschop. Een discutabele beslissing, maar Holzhauser liet het niet aan zijn hart komen en schoot binnen. Beerschot zat in een zetel, al moest Holzhauser even later wel naar de kant met een blessure.

KV Mechelen ging nog op zoek naar een gelijkmaker en kreeg in de slotfase nog een grote kans via Storm. Die is niet aan zijn beste seizoen bezig en kon niet scoren. Beerschot leek de zege binnen te halen, tot Walsh in de slotfase nog de netten vond. Een klap voor Beerschot, maar het werd erger. Druijff maakte in de laatste seconde zelfs nog 1-2.

Allebei in de middenmoot
Door dit verlies kan Beerschot niet terugsluipen naar plaats vijf, maar hangt het op de tiende plaats. KV Mechelen komt nu op plaats acht.