Atlético wint na van richting veranderd schot en werkt verder aan titeldroom

13-02-2021 16:02

Atlético Madrid heeft zich zaterdag weer herpakt na zijn uitglijder tegen Celta de Vigo van maandagavond. Los Rojiblancos hadden het op bezoek bij Granada niet makkelijk, maar sleepten hun zeventiende overwinning van het seizoen binnen en blijven op titelkoers.

Atlético speelde in zijn eerste competitieduel van het seizoen ook al tegen Granada en won toen met 6-1. Ditmaal ging het echter een stuk lastiger. Doelman Rui Silva hield de gastheren voor rust meerdere malen op de been en collega Jan Oblak moest Atlético redden bij een inzet van Germán Sánchez.

Luis Suárez trof kort na rust het aluminium en het duurde tot minuut 63 voordat de ban werd gebroken in Nuevo Estadio de Los Cármenes. Marcos Llorente kreeg net iets te veel ruimte op de rand van de zestien meter en schoof de bal in de korte hoek: 0-1. Drie minuten later kon Atlético echter weer helemaal opnieuw beginnen: de koploper kreeg de bal niet uit de eigen zestien na een corner van Granada en Yangel Herrera schoot via via de 1-1 binnen.

De doelpuntenmachine was echter op gang gekomen en het antwoord van Atlético liet niet lang op zich wachten. Los Rojiblancos hadden echter een gelukje nodig om op 1-2 te komen. Ángel Correa schoot in, Jesús Vallejo veranderde de bal van richting en het leer zeilde over Silva heen. Het bleek doorslaggevend: Atlético zet achtervolger Real Madrid op acht punten afstand. De Koninklijke speelt zondag nog tegen Valencia, maar Atlético heeft nog steeds twee inhaalwedstrijden tegoed.