Venanzi is niet bezig met een verkoop van Standard, ik heb garanties van hem

"Venanzi is niet bezig met een verkoop van Standard, ik heb garanties van hem"

13-02-2021 09:00
10

Standard beleeft op financieel vlak al enkele turbulente maanden. Even leek François Fornieri de Rouches over te nemen, maar zover kwam het niet. Toch is voorzitter Bruno Venanzi volgens Alexandre Grosjean niet van plan om Standard te verkopen.

"Dat is zijn bedoeling niet hoor. Hij is niet bezig met een verkoop. Ik heb garanties van hem dat indien de club een kapitaalsverhoging nodig heeft, hij die zelf zal doorvoeren, of het via een partner zal doen. Bruno wil meerderheidsaandeelhouder blijven en Standard blijven leiden, op de lange termijn", vertelt de CEO van Standard in Het Belang van Limburg.

Standard rekent er echter op dat het behalen van een licentie geen probleem wordt. "We zijn relatief kalm. Door de coronacrisis is er een aparte situatie ontstaan, waardoor we minder inkomsten hebben. We weten bijvoorbeeld niet of er in de play-offs publiek zal zijn. We bereiden ons dossier goed voor en hopen dat we in eerste zit meteen door zijn. Zo niet, is er de tweede mondelinge sessie. We zullen het over iets meer dan een maand weten."