Toch zorgen om KRC Genk: Play-Off 1 zal kantje boord worden

Toch zorgen om KRC Genk: "Play-Off 1 zal kantje boord worden"

12-02-2021 19:33
10

Het einde van de reguliere competitie nadert en er kan stilaan gespeculeerd worden over de deelnemers aan Play-Off 1. Club Brugge lijkt al een zekerheid, maar daaronder wordt het nog spannend. Ook voor KRC Genk, dat het moeilijk heeft in de competitie.

Genk kon de laatste weken amper nog overtuigen in de Belgische competitie en is inmiddels gezakt naar een derde plek in de stand. Dat is nog steeds goed genoeg voor deelname aan Play-Off 1, maar Peter Vandenbempt vreest toch voor de Limburgers.

"Het probleem van Genk is dat het kwetsbaar is", zegt Vandenbempt bij Sporza. "Als het goed draait, dan kunnen ze geweldig voetballen en een tegenstander overrompelen. Maar als ze wat in de problemen komen, dan missen ze spelers die de ploeg bij de hand nemen en opstaan. Heynen zou dat kunnen doen."

Haalt Genk dan ook Play-Off 1 volgens hem? "Het wordt kantje boord voor Genk. De match tegen KV Oostende is een sleutelmatch. Als ze daar winnen, slaan ze een kloof die ze niet meer gaan afgeven. In die optiek was de zege tegen STVV in de beker heel belangrijk na het lesje tegen Anderlecht", geeft hij aan.

En ook Aster Nzeyimana ziet Genk de laatste weken sukkelen. "Genk zit in de situatie die je kon voorspellen nog voor John van den Brom kwam. Hij zei op zijn eerste persconferentie na zijn aanstelling dat hij de verdediging zou laten staan zoals het was, met drie achterin, omdat het goed ging. Nu loopt het niet met drie en ook niet met vier achterin. Ik ben benieuwd voor wat Van den Brom gaat kiezen en denk dat die keuze veel zal bepalen", besluit hij.